Himmelsk Piggvar 2

Stekt piggvar med asparges og gulrot

En himmelsk smaksopplevelse med havets fasan.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 4
  • 200 g
    asparges
  • 200 g
    små gulrøtter
  • 1/2 ts
    honning
  • 1 ts
    sherryedikk
  • 2 ts
    smør
  • juice fra 1/2 sitron
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Skjær 4 filetstykker fra en hel fisk (ca 2-3kg stor). Store filetstykker kan deles. Fjern skinn og finnekjøttet – kan stekes for seg. 
  • Filetstykkene krydres med salt og pepper og stekes i olje på en side. Skjær bort den harde enden på aspargesen og fjern det harde skallet ytterst. Skrell gulrøtter og kok dem i saltet vann.
  • Bland honning, eddik og sitron. Ha det i en gryte og tilsett smeltet smør. Ta gryten bort fra platen, sausen må ikke koke.

Arranger asparges og gulrøtter og legg fileten på toppen. Tilsett litt grønn ruccolasalat eller annen lignende salat.