Full File 1457689012

Stekt skrei med ertepurè, sopp og nøttesmør

Skrei med ertepuré, sopp, bacon og nøttesmør er en smaksopplevelse. Imponer familien med denne oppskriften i dag.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 700 g
    skreifilet
  • 1 ss
    salt
  • olivenolje

Ertepurè

  • 500g
    erter fryst
  • 2ss
    smør
  • 1ts
    sukker
  • 2ts
    timian frisk
  • salt og pepper
  • tilbehør
  • salt og pepper
  • 4 skriver
    bacon
  • 200g
    aromasopp
  • 1 dl
    hasselnøtt
  • 100g
    smør

Fremgangsmåte

  • Skrap skreiskinnet godt, dryss lett med salt på kjøttsiden av fisken, og la ligge i ca. 10 minutter.
  • Skyll saltet av skreien i kaldt vann og tørk lett med tørkepapir.
  • Skjær fisken i serveringsstykker og lag noen skråsnitt i skinnet.
  • Ha olivenolje i en stekepanne og legg skreien med skinnsiden ned.
  • Stek til skinnet blir mørkt brunt, ca. 4 minutter. Snu fisken og stek den i 1-2 minutter på kjøttsiden.

Ertepuré

  • Kok erter møre, ca. 10 minutter.
  • Mos ertene, og rør inn smør og sukker.
  • Smak til med finhakket timian, salt og pepper.

Tilbehør

  • Sprøstek bacon.
  • Rens sopp og stek i en stekepanne, og krydre lett med salt og pepper.
  • Grovhakk hasselnøtter og brun i smør.

Server skrei med ertepuré, bacon, sopp og nøttesmør.

3iuka