Skrei 2016 Skrei Med Rodvinsaus

Stekt skrei med rødvinssaus

Pannestekt skrei med rødvinssaus, sopp og råstekte poteter.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 800g
  • 2ts
    salt
  • 0,5ts
    pepper
  • olje og smør

råstekte poteter

  • 4stk
    mandelpotet
  • 3ss
    olivenolje
  • salt og pepper

rødvinssaus

  • 1stk
    sjalottløk
  • 1dl
    rødvin
  • 100g
    smør
  • salt og pepper

tilbehør

  • 250g
    sjampinjong
  • smør, salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skrap skinnet og skjær fisken i porsjonsstykker.
  • Dryss over salt og pepper la det ligge i ca. 10 minutter.
  • Brun fisken i en stekepanne med skinnsiden ned i en blanding av olje og smør.
  • Legg fisken med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir.
  • Etterstek midt i stekeovnen til det er så vidt er gjennomstekt, ca. 6 minutter.

Råstekte poteter

  • Skru stekeovnen opp til 225 °C.
  • Skrubb potetene godt, tørk dem og skjær dem i båter.
  • Legg potetbåtene i en langpanne, drypp over olivenolje, og dryss over salt og pepper.
  • Stek potetene midt i stekeovnen til de er møre og brune, ca. 20 minutter.

Rødvinssaus

  • Finhakk sjalottløk og kok med rødvin uten lokk til det bare er litt væske igjen.
  • Skjær smør i terninger og rør inn en terning om gangen. Sausen må ikke koke mens smøret røres inn, da skiller den seg.
  • Smak til med salt og pepper.

Tilbehør

  • Rens sopp og stek den gyllen i smør.
  • Dryss med salt og pepper.

Server skrei med råstekte poteter, rødvinssaus og ristet sopp.

Oppskrift 3iuka Foto: Synnøve Dreyer