
Suppe med sei og skalldyr
Fiskesuppe med et hint av sursøtsmak.
Ingredienser
4 porsjoner
-
400g
-
300g
-
200g
-
2 stkGulrot
-
1 stkPurre
-
4 dlHvitvin
-
2 ssSmør
-
2 ssHvetemel
-
2 lFiskekraft
-
2 ssGressløk, frisk
-
3 dlMatfløte
-
1 ssEdikk
-
2 ssSukker
-
salt
-
Brød
Fremgangsmåte
- Dryss salt på seifileten og la den hvile i ca. 10 minutter.
- Kok nypotet til de er nesten møre, avkjøl og skjær dem i tykke skiver.
- Legg seien på et stykke aluminiumsfolie smurt med olje og dryss over korianderfrø,
- Riv skall og press saft av lime, finhakk chili, sitrongress og mynte.
- Bland skall og saft av lime med chili, sitrongress og mynte, og smør blandingen over seien.
- Brett aluminiumsfolien rundt seien og grill den ca. 15 minutter, under lokk hvis grillen har det.
- Pensle potetene med litt olje og grill dem på begge sider.
- Åpne aluminiumsfolien med sei og dryss finhakket koriander over før servering.
Salat
- Riv salat og grovhakk bladpersille.
- Finhakk rødløk, og skjær agurk og eple i terninger.
Dressing
- Grovhakk hasselnøtter, og bland med honning, eplecidereddik og olivenolje.
- Smak til dressingen med salt, pepper og litt sesamolje.
- Bland dressingen forsiktig inn i salaten.
Server grillet sei og potet med salaten ved siden av.
hentet fra 3iuka.no