Sursild large

Sursild

  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer om de er for salte.
  • Skjær silden i ca. 2 cm brede strimler på tvers.
  • Rens og skjær rødløk, vårløk og ingefær i tynne skiver.

Sursild

4 porsjoner

Eddikklake

  • 4 dl
    vann
  • 3,5
    sukker
  • 2
    eålecidereddik
  • 1 ss
    pepper, hel sort
  • 1 ss
    allehånde
  • 1 ss
    nellik
  • 1 ss
    sennepsfrø
  • 2 stk
    laurbærblad

Fremgangsmåte

  • Kok opp vann og sukker, og avkjøl.
  • Tilsett eplecidereddik, pepper, allehånde, nellik, sennepsfrø og laurbærblad.
  • Legg sild, rødløk, vårløk og ingefær lagvis i et glass eller krukke. Hell over laken og legg på lokk.
  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.

Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.