
Sursild
- Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer om de er for salte.
- Skjær silden i ca. 2 cm brede strimler på tvers.
- Rens og skjær rødløk, vårløk og ingefær i tynne skiver.
Sursild
4 porsjoner
-
5 stk
-
1 stkrødløk
-
2 stkvårløk
-
2 cmingefær frisk
Eddikklake
-
4 dlvann
-
3,5sukker
-
2eålecidereddik
-
1 sspepper, hel sort
-
1 ssallehånde
-
1 ssnellik
-
1 sssennepsfrø
-
2 stklaurbærblad
Fremgangsmåte
- Kok opp vann og sukker, og avkjøl.
- Tilsett eplecidereddik, pepper, allehånde, nellik, sennepsfrø og laurbærblad.
- Legg sild, rødløk, vårløk og ingefær lagvis i et glass eller krukke. Hell over laken og legg på lokk.
- Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.