Tataki Av Hval

Tataki av hval med spicy ponzosaus

Hvalkjøtt er viltkjøtt fra havet. Magert, men mørt og med en mild nøtteaktig viltsmak. Det tåler godt sterkt krydder og fyldige sauser. Til en tataki stekes hvalkjøttet i 30 sekunder på hver side slik at kjernen fremdeles er rå.

Hvaltataki

4 porsjoner

  • 400 g
    Norsk hval
  • Grovkvernet salt og pepper
  • Nøytral olje

Balsamicosaus

  • 2-3 ss
    Balsamico
  • 2-3 ss
    Soyasaus
  • Saften av en lime
  • 1 stk
    Chili, finhakket
  • 2 fedd
    Hvitløk, finhakket
  • 2 ss
    Koriander fersk, finhakket
  • 1 ss
    Sesamfrø

Fremgangsmåte

  • Skjær hvalkjøttet til en loin og krydre med grovkvernet salt og pepper.
  • Stek kjøttet på sterk varme i ca. 30 sekunder på hver side. Da er det lett stekt med fin rå kjerne.
  • Skjær kjøttet i centimeter tykke skiver, og anrett på tallerken.
  • Sausen lages ved å tilsette og blande balsamico, soyasaus, lime, chili, hvitløk, koriander og sesamfrø i en bolle.

Denne sausen har en fantastisk syre, men balanseres av sødme og spice fra balsamico, friske urter og chili. Avslutt med å ha litt av sausen over kjøttet. Pynt gjerne også med kuttet vårløk. Denne fantastiske retten serveres kald og er enkel og