
Tataki av hval med spicy ponzosaus
Hvalkjøtt er viltkjøtt fra havet. Magert, men mørt og med en mild nøtteaktig viltsmak. Det tåler godt sterkt krydder og fyldige sauser. Til en tataki stekes hvalkjøttet i 30 sekunder på hver side slik at kjernen fremdeles er rå.
Hvaltataki
4 porsjoner
-
400 gNorsk hval
-
Grovkvernet salt og pepper
-
Nøytral olje
Balsamicosaus
-
2-3 ssBalsamico
-
2-3 ssSoyasaus
-
Saften av en lime
-
1 stkChili, finhakket
-
2 feddHvitløk, finhakket
-
2 ssKoriander fersk, finhakket
-
1 ssSesamfrø
Fremgangsmåte
- Skjær hvalkjøttet til en loin og krydre med grovkvernet salt og pepper.
- Stek kjøttet på sterk varme i ca. 30 sekunder på hver side. Da er det lett stekt med fin rå kjerne.
- Skjær kjøttet i centimeter tykke skiver, og anrett på tallerken.
- Sausen lages ved å tilsette og blande balsamico, soyasaus, lime, chili, hvitløk, koriander og sesamfrø i en bolle.
Denne sausen har en fantastisk syre, men balanseres av sødme og spice fra balsamico, friske urter og chili. Avslutt med å ha litt av sausen over kjøttet. Pynt gjerne også med kuttet vårløk. Denne fantastiske retten serveres kald og er enkel og