Thaikrydrede-laksekaker large

Thaikrydrede laksekaker

Disse fiskekakene har en eksotisk smak av ingefær, koriander og lime. Hvis du lager en større porsjon, får du mange spennende og raske hverdagsmiddager.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 500 g
  • 1 stk
    potet
  • 2 stk
    vårløk
  • 2 cm
    ingefær frisk
  • 2 kvaster
    koriander frisk
  • 2 stk
    egg
  • 2 ts
    limesaft
  • 0,5 ts
    salt
  • 0,5 ts
    pepper
  • 2 ss
    margarin flytende

Byggrisotto

  • 2 poser
    byggris
  • 0,5 stk
    sitron
  • 0,5 stk
    paprika
  • 1 kvast
    koriander frisk
  • 1 ss
    olivenolje
  • 0,5 ts
    salt

Fremgangsmåte

Framgangsmåte

  • Finhakk laksen.
  • Vask og skrell potet, og skjær i små terninger.
  • Kok dem i usaltet vann.
  • Rens og finhakk vårløk.
  • Rens og riv ingefær på et råkostjern.
  • Rens og finhakk frisk koriander.
  • Bland laks, potet, vårløk, ingefær, koriander, egg og limejuice.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Form en prøvekake, stek den og smak om den er passelig krydret.
  • Form farsen til små kaker og stek dem i flytende margarin, 2-3 minutter på hver side.

Byggrisotto

  • Kok byggris etter anvisning på pakken.
  • Press saften av sitron.
  • Vask, rens og finhakk paprika.
  • Finhakk frisk koriander.
  • Rør inn sitronsaft, paprika, koriander og olivenolje i byggrisen.
  • Smak til med salt.

Server laksekakene med byggrisotto ved siden av.

Kilde: godfisk.no / foto: Synøve Dreyer