
Thaikrydrede laksekaker
Disse fiskekakene har en eksotisk smak av ingefær, koriander og lime. Hvis du lager en større porsjon, får du mange spennende og raske hverdagsmiddager.
Ingredienser
4 porsjoner
-
500 g
-
1 stkpotet
-
2 stkvårløk
-
2 cmingefær frisk
-
2 kvasterkoriander frisk
-
2 stkegg
-
2 tslimesaft
-
0,5 tssalt
-
0,5 tspepper
-
2 ssmargarin flytende
Byggrisotto
-
2 poserbyggris
-
0,5 stksitron
-
0,5 stkpaprika
-
1 kvastkoriander frisk
-
1 ssolivenolje
-
0,5 tssalt
Fremgangsmåte
Framgangsmåte
- Finhakk laksen.
- Vask og skrell potet, og skjær i små terninger.
- Kok dem i usaltet vann.
- Rens og finhakk vårløk.
- Rens og riv ingefær på et råkostjern.
- Rens og finhakk frisk koriander.
- Bland laks, potet, vårløk, ingefær, koriander, egg og limejuice.
- Smak til med salt og pepper.
- Form en prøvekake, stek den og smak om den er passelig krydret.
- Form farsen til små kaker og stek dem i flytende margarin, 2-3 minutter på hver side.
Byggrisotto
- Kok byggris etter anvisning på pakken.
- Press saften av sitron.
- Vask, rens og finhakk paprika.
- Finhakk frisk koriander.
- Rør inn sitronsaft, paprika, koriander og olivenolje i byggrisen.
- Smak til med salt.
Server laksekakene med byggrisotto ved siden av.
Kilde: godfisk.no / foto: Synøve Dreyer