
Tomatsild
Lag velsmakende hjemmelaget tomatsild.
Ingredienser
4 porsjoner
-
6 stkKryddersildfileter
-
1 stkLøk
-
2 stilkerDill fris
Tomatsaus
-
1/2 dlSoyaolje
-
100 gTomatpurè
-
2,5 dlSukker
-
0.75 dlVann
-
1,25 dlEddik 7%
-
Pepper, grovmalt
Fremgangsmåte
Skjær sildefiletene i biter og løk i tynne skiver. Ha oljen i en kasserolle og la den bli varm. Rør inn tomatpuré og kok opp. Ta kjelen av platen, ha i sukker og rør til det smelter. Avkjøl og rør inn vann og eddik, og smak til med pepper. Legg sild, løk og dill lagvis i et glass eller krukke. Hell over tomatsausen og legg på lokk. Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.
Oppskrift fra 3iuka.no