Tomatsild

Tomatsild

Lag velsmakende hjemmelaget tomatsild.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 6 stk
    Kryddersildfileter
  • 1 stk
    Løk
  • 2 stilker
    Dill fris

Tomatsaus

  • 1/2 dl
    Soyaolje
  • 100 g
    Tomatpurè
  • 2,5 dl
    Sukker
  • 0.75 dl
    Vann
  • 1,25 dl
    Eddik 7%
  • Pepper, grovmalt

Fremgangsmåte

Skjær sildefiletene i biter og løk i tynne skiver. Ha oljen i en kasserolle og la den bli varm. Rør inn tomatpuré og kok opp. Ta kjelen av platen, ha i sukker og rør til det smelter. Avkjøl og rør inn vann og eddik, og smak til med pepper. Legg sild, løk og dill lagvis i et glass eller krukke. Hell over tomatsausen og legg på lokk. Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.

Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.

Oppskrift fra 3iuka.no