Full Skrei Med Chorizo

Torsk med chorizo

I denne oppskriften møter den milde og friske smaken av torsk den spenstige og sterke smaken av chorizo. Dette er en vinner til fest.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 800 g
  • 5 ss
    Salt
  • 1 l
    Vann
  • 1 ss
    Solsikkeolje
  • 100 g
    Chorizopølse
  • 2 stk
    Stilk persille
  • 0,5 stk
    Granateple
  • 1 stk
    Sitron

Potetmos

  • 800 g
    Potet
  • 2 dl
    Melk
  • 2 ss
    Smør
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær torskefileten i porsjonsstykker.
  • Rør saltet ut i vann og la fisken ligge i vannet i 15 minutter.
  • Ta fisken ut av vannet og tørk dem med tørkepapir.
  • Stek torskestykkene med skinnsiden ned i solsikkeolje i en varm stekepanne til skinnet er brunt, ca. 3 minutter.
  • Legg stykkene over i en smurt ildfast form med skinnsiden opp og stek i stekeovnen til den er ferdig, ca. 3 minutter.
  • Skjær chorizo i skiver og stek dem sprø i stekefettet fra skreien.
  • Skjær persille i strimler, ta kjernene ut av granateple og riv skall av sitron.
  • Bland persille, granateple og sitronskall med chorizopølse.

Potetmos

  • Skrell potet og skjær i skiver.
  • Kok potetskivene møre, mos dem, og rør inn melk og smør til passe konsistens.
  • Smak til med salt og pepper.

Server torsk med chorizoblandingen og potetmos.