
Domstein sild
Med kryddersildfilet og spekesild kan du lage utallige varianter sild til hverdag og fest. Kun den aller beste silda blir saltet og lagt på tønner for modning etter tradisjonell metode.
Sild er en pelagisk fisk som svømmer i stim. De norske fiskeriene fangster på bestandene norsk vårgytende sild (NVG) og nordsjøsild. Sild er spesielt rik på marine omega 3-fettsyrer, protein, selen, A og D vitamin. Sild er noe av det sunneste som finnes og kan nytes til ethvert måltid året rundt med god samvittighet, og gjerne sammen med godt tilbehør. Det benyttes feitsild (20-30 cm) som fiskes om høsten utenfor kysten av Nord-Norge. Det norske sildefisket er sertifisert etter MSCs standard for et godt forvaltet og bærekraftig fiskeri.
Domstein har eksportert sild til hele verden i nærmere 100 år. I våre spann finner du ekstra mye av den beste silda!
Oppskrift hjemmelaget julegløggsild
Oppskrift hjemmelaget sennepssild