Skrei Med Chorizo
Skrei med chorizo. Foto: Norges Sjømatråd

Skreisesong

Nå er skreien her! Skreifisket er en årlig begivenhet med lange tradisjoner. Dette er Norges viktigste sesongfiske. Hvert år fra januar til april kommer voksen kjønnsmoden torsk svømmende inn fra Barentshavet for å gyte på de faste gyteplassene rundt Lofoten.

Mange muligheter med havets sprekeste råvare!

Skreien er en utmerket råvare til mange spennende retter. Det muskuløse, hvite kjøttet flaker seg delikat når det er tilberedt. Skreien kan både stekes, bakes og dampes. Skrei kombinert med chorizo, spekeskinke eller bacon gir mange smakfulle og delikate retter.

Ordet skrei kommer fra det gammelnorske ordet skrida, som betyr å vandre eller skride fremover. Fra det kalde, klare Barentshavet kommer gyteklar torsk innover mot norskekysten. Skreisesongen er årets høydepunkt for mange fiskeelskere. Skrei er torsk på sitt beste med sitt hvite flakende kjøtt og friske smak.


Skrei med chorizo