Til toppen

Sommerens beste sjømat


Helgrillet fisk

Hel fersk fisk på grillen er deilig sommermat og enkelt når du skal grille til mange. Alle typer fisk kan grilles hel, men husk at fisk skal ha lavere kjernetemperatur enn kjøtt og kylling. Kjernetemperaturen skal ligge på 45 grader for rød fisk og kveite og maks 55 grader på hvit fisk.

Se oppskrift på helgrillet piggvar, helgrillet makrell

Sommer er tid for skalldyrfest

Skalldyr er en sommerfavoritt og enkelt å lykkes med til hverdag og fest. Fyll bordet med havets delikatesser; reker, hummer, kamskjell, krabbe og kongekrabbe.


Skalldyr på grillen
De fleste skalldyr og skjell kan grilles som f.eks sjøkreps, hummer, kongekrabbe eller kamskjell, blåskjell og andre skjell i folie.

Bærekraftig fisk på menyen

Sett bærekraftig fisk på menyen med MSC-sertifiserte produkter. MSC-sertifiserte produkter er villfanget sjømat fra et bærekraftig fiskeri. Se etter MSC-merket.