Lutefisk Ny Okt19
foto: 3iuka

Årets lutefisk er klar!

Lutefisk starter livet som skrei. Etter mange måneders tørking og modning er den nå heldigvis klar.

Prøv å lage din egen lutefisk av tørrfisk eller gå rett på den tradisjonelle lutefiskmiddagen. Har du rester fra gårsdagens lutefiskmiddag kan du lage lutefisk i lefse.

Lutefisk kan kokes i stekeovnen eller raskt og lettvint i microovn. Det er viktig å passe godt på når du tilbereder lutefisk.

Del opp lutefisken

Skjær lutefisken i serveringsstykker. Dersom du vil ha fast lutefisk drysser du salt(1ss salt pr. kg) over og lar lutefisken stå kjølig et par timer. Hell av vannet som trekkes ut og skyll deretter lutefisken i kaldt vann.

Alt. 1 Kok lutefisk, alternativ 1: Langpanne eller ildfast form

Legg lutefisken i langpanne eller ildfast form. Dekk formen med folie. Sett langpannen eller formen i stekeovn ved 200 grader. Beregn 15 minutter koketid pr kg lutefisk.

Alt. 2 Kok lutefisk, alternativ 2: Mikrobølgeovn

Legg fisken med skinnsiden ned i en form med lokk, egnet for mikrobølgekoking. For best resultat bør du ikke koke mer enn 1 kg om gangen. Dryss over 1 ss salt pr kg lutefisk og legg på lokket. Sett ovnen på 600 watt og kok i ca 6 minutter pr kg lutefisk. La fisken stå 5 minutter med lokket på før servering.


3iuka.no