
Piggvar - havets fasan
Piggvaren har fast og hvitt kjøtt med utsøkt smak. Den har alltid vært en høyt skattet matfisk og ble av Romerne omtalt som havets fasan.
Kjøttet kjennetegnes av et moderat fettinnhold (2%) og høyt proteininnhold (16%). Andelen av helsefremmende omega-3 fettsyrer utgjør omtrent halvparten av fiskens fett og er dermed svært høy.
Piggvar egner seg utmerket til steking, grilling, damping eller koking. Med forskjellig tilbehør gir den et variert og næringsrikt måltid. Mange fiskearter kan kun kokes eller stekes/grilles om man vil oppnå et godt resultat. Piggvar derimot, gir en perfekt smaksopplevelse uansett hvordan den tilberedes. Stekes piggvaren hel i stekeovnen holder kjøttet på saften og blir spesielt saftig og smakfullt. Kraft fra denne fisken er noe av det beste man kan bruke til fiskesuppe. Derfor - ikke kast bein og hode men lag deilig fiskekraft av det.