Til toppen

Helgrillet makrell

Helgrillet makrell

Det er viktig å la makrellen bli temperert før den grilles. Pensle både makrellen og risten med olje før du legger den på grillen.

Ingredienser

4 porsjoner

  • stk makrell

  • stk bakepoteter store

  • stk seterømme boks

  • stk sitron eller lime

  • stk reddik

  • stk rødløk små

  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Pakk potetene inn i folie. Bak dem på rist i ca. 30 min.

  • Skjær gode snit fra skinnsiden på fisken og nedover, lag va. 4-6 snitt nedover makrellen og gni så inn fisken med salt( og urter om man ønsker). Legg makrellen på grillen eller bålet. På bål vil makrellen få en fantastisk røyksmak som passer veldig godt til potet og fet makrell. Grill makrellen i ca. 2-4 min på hver side. Legg samtidig på de skrelte rødløkene slik at de grilles forsiktig.

  • Riv så forsiktig av fiskekjøttet som skal legges på toppen av den bakte poteten. Snitt opp poteten og begynn å legg i rømme, fisk, løk og reddik. Lag gjerne flere lag med de forskjellige råvarene og avslutt med å presse limesaft over det hele, sammen med pepper og grovt salt.