Godfisk Grill 40

Helgrillet makrell

Det er viktig å la makrellen bli temperert før du begynner å grille den. Pensle både makrellen og risten med olje før du legger den på grillen.

Helgrillet makrell og bakt potet

4 porsjoner

  • 2 stk
  • 4 stk
    Bakepoteter store
  • 1 stk
    Seterømme boks
  • 1 stk
    Sitron eller lime
  • 1 stk
    Reddik
  • 8 stk
    Rødløk små
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

Pakk potetene inn i folie. Bak dem på rist i omtrent 30 minutter. 

Skjær gode snitt fra skinnsiden på fisken og nedover, lag ca 4-6 snitt nedover makrellen og gni så inn fisken med salt(og urter om man ønsker). Legg makrellen på grillen eller bålet, bruker du et bål vil også makrellen få en fantastisk røyksmak som passer veldig godt til den fete makrellen og poteten. Grill makrellen i ca 2-3 min på hver side, legg samtidig på de skrelte rødløkene slik at de grilles forsiktig.

Riv så forsiktig av fiskekjøttet som skal legges på toppen av den bakte poteten. Snitt opp poteten og begynn å legge inn rømme, fisk, løk og reddik. Lag gjerne flere lag med de forskjellige råvarene og avslutt med å presse limesaft over det hele, sammen med pepper og grovt salt.