Oppskrifter
![Dampet skrei med rødbeter og blåskjell](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/c_limit,d_standard_placeholder.png,f_auto,h_500,q_auto,w_500/v1704294229/d_d-10096_default_1)
Varmende og velsmakende skreirett med fyldig smørsaus.
![One Pot Skrei](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/c_limit,d_standard_placeholder.png,f_auto,h_500,q_auto,w_500/v1666096777/d_d-10003_default_1)
One pot skrei er en lettvint, rask og deilig middag. Alt i en gryte!
![Hvitvinsdampet torsk med Safransaus](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/c_limit,d_standard_placeholder.png,f_auto,h_500,q_auto,w_500/v1688635126/d_d-10005_default_1)
Hvitvin, safran og sitrus gir denne sausen en spennende smak. Server torsken i sausen med poteter, sukkererter eller andre gode grønnsaker.
![Kveite med Hollandaise](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/c_limit,d_standard_placeholder.png,f_auto,h_500,q_auto,w_500/d_d-10002_default_1)
Saftig og god kveite med kål, babygulrøtter og asparges er noe av det beste som finnes.
![Pannestekt lange med hollandaise og rødbeter](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/c_limit,d_standard_placeholder.png,f_auto,h_500,q_auto,w_500/v1694678392/d_d-10082_default_1)
Høsten er tid for sesongens ferske råvarer som lange med rødbeter.
![Pasta med hummer](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/c_limit,d_standard_placeholder.png,f_auto,h_500,q_auto,w_500/v1701865904/d_d-10094_default_1)
Kremet pasta med masse parmesan og toppet med skiver av hummerhale og saus laget på hummerkraft.
![Pannestekt hummer med avokado, erter og estragon](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/c_limit,d_standard_placeholder.png,f_auto,h_500,q_auto,w_500/v1688638679/d_d-10058_default_1)
Få, om noen, salater har vel en mer eksklusiv smak og status enn en hummersalat som denne.
![Klassisk lutefisk](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/c_limit,d_standard_placeholder.png,f_auto,h_500,q_auto,w_500/v1694676194/d_d-10073_default_1)
med mandelpotet, bacon, ertekrem og sennepssaus
![Lutefisk med grønne linser og sennepssaus](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/c_limit,d_standard_placeholder.png,f_auto,h_500,q_auto,w_500/v1694676906/d_d-10074_default_1)
Tradisjonell lutefisk med annerledes tilbehør. Dersom du vil ha fast lutefisk drysser du salt over og lar lutefisken stå kjølig et par timer.
![Tradisjonell lutefisk](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/c_limit,d_standard_placeholder.png,f_auto,h_500,q_auto,w_500/v1694676633/d_d-10076_default_1)
Klassisk lutefisk med mandelpotetet, ertekrem, sennep og sprøstekt bacon.
![Lettrøkt lutefisk](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/c_limit,d_standard_placeholder.png,f_auto,h_500,q_auto,w_500/v1694676528/d_d-10075_default_1)
Røkt lutefisk, en forfriskende delikat forrett eller tapasrett av dampet og røkt lutefisk i hjertesalat med en syrlig fennikel -og eplesalat, gravet sitron og gremulata.
![Lutefisk i lefse](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/c_limit,d_standard_placeholder.png,f_auto,h_500,q_auto,w_500/v1694677054/d_d-10079_default_1)
Lutefisk i lefse er enkelt og godt som restemat fra lutefiskmiddagen.
![Lag din egen lutefisk!](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/c_limit,d_standard_placeholder.png,f_auto,h_500,q_auto,w_500/v1694676970/d_d-10077_default_1)
Lutefisk er utvannet tørrfisk, som behandles med lut av aske eller kaustisk soda, som så vannes ut igjen. Slik lager du din egen lutefisk på 10-12 dager. Beregn ca. 500-750g lutefisk pr. person
![Julegløggsild](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/c_limit,d_standard_placeholder.png,f_auto,h_500,q_auto,w_500/v1694677014/d_d-10078_default_1)
Sild med en smak av jul.
![Piggvar med fennikel](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/c_limit,d_standard_placeholder.png,f_auto,h_500,q_auto,w_500/v1701865861/d_d-10095_default_1)
Piggvar servert på en salat av fennikel med en fyldig Hollandaise
![Pizza med løyrom](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/c_limit,d_standard_placeholder.png,f_auto,h_500,q_auto,w_500/v1701865976/d_d-10093_default_1)
Sprø pizza toppet med eksklusiv Kalix løyrom. Fredagspizza på en ny måte eller som en enkel og annerledes forrett.
![Kamskjell med hvit asparges og grillet fløte](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/c_limit,d_standard_placeholder.png,f_auto,h_500,q_auto,w_500/v1697806105/d_d-10086_default_1)
En nydelig forrett av kamskjell der kaldt møter varmt.
![Skalldyrsuppe med glasert sjøkreps](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/c_limit,d_standard_placeholder.png,f_auto,h_500,q_auto,w_500/v1697809117/d_d-10087_default_1)
En herlig aromatisk skalldyrsuppe kokt på en base av skalldyrrester, med pannestekt sjøkreps, eple og sellerirot.
![Helgrillet makrell](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/c_limit,d_standard_placeholder.png,f_auto,h_500,q_auto,w_500/v1683709145/d_d-10051_default_1)
Det er viktig å la makrellen bli temperert før du begynner å grille den. Pensle både makrellen og risten med olje før du legger den på grillen.
![Sild med eggesalat](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/c_limit,d_standard_placeholder.png,f_auto,h_500,q_auto,w_500/v1697809005/d_d-10088_default_1)
Deilig eggesalat med sild i fokus til påskehøytiden.
![Helgrillet røye](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/c_limit,d_standard_placeholder.png,f_auto,h_500,q_auto,w_500/v1683715157/d_d-10052_default_1)
Pensle fisken med olje, salt og pepper. Stek på forvarmet grill.
![Sprøstekt røye fra Blåfjell med gulrot og kaviarsaus](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/c_limit,d_standard_placeholder.png,f_auto,h_500,q_auto,w_500/v1704464092/d_d-10099_default_1)
Blåfjellrøye fra Lierne i Trøndelag har en søtlig og rund smak og fast fiskekjøtt. Her sprøstekt og med en fyldig smørsaus med kaviar.
![Sommersalat med strimlet hval, chevre og nektarin](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/c_limit,d_standard_placeholder.png,f_auto,h_500,q_auto,w_500/v1718885425/d_d-10104_default_1)
Denne nydelige sommersalaten er enkel og rask å lage - en perfekt rett på varme sommerdager.
![Shishkebab med hval og nypotetsalat](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/c_limit,d_standard_placeholder.png,f_auto,h_500,q_auto,w_500/v1718888218/d_d-10105_default_1)
En spennende twist på grillen, der salt møter søtt og saftig hvalkjøtt får vist en helt ny side.
![Matjessild](https://res.cloudinary.com/domsteinsjomat/image/upload/c_limit,d_standard_placeholder.png,f_auto,h_500,q_auto,w_500/v1718962668/d_d-10107_default_1)
Marinert matjessild er enkelt og smakfullt, og passer utmerket på grillen.