Oppskrifter
En røff, smaksrik og enkel rett som passer ypperlig til festlige lag i sommerhalvåret.
Enkel og sunn krabberett som passer som forrett, siderett eller til kun kos.
Denne nydelige sommersalaten er enkel og rask å lage - en perfekt rett på varme sommerdager.
Minestronesuppe kan varieres med de grønnsakene og urtene man har tilgjengelige, samt pasta. I denne oppskriften har vi brukt brosme og pesto i tillegg.
Høsten er tid for sesongens ferske råvarer som lange med rødbeter.
En spennende twist på grillen, der salt møter søtt og saftig hvalkjøtt får vist en helt ny side.
Kremet pasta med masse parmesan og toppet med skiver av hummerhale og saus laget på hummerkraft.
Få, om noen, salater har vel en mer eksklusiv smak og status enn en hummersalat som denne.
Piggvar servert på en salat av fennikel med en fyldig Hollandaise
One pot skrei er en lettvint, rask og deilig middag. Alt i en gryte!
Hvitvin, safran og sitrus gir denne sausen en spennende smak. Server torsken i sausen med poteter, sukkererter eller andre gode grønnsaker.
Saftig og god kveite med kål, babygulrøtter og asparges er noe av det beste som finnes.
med mandelpotet, bacon, ertekrem og sennepssaus
Tradisjonell lutefisk med annerledes tilbehør. Dersom du vil ha fast lutefisk drysser du salt over og lar lutefisken stå kjølig et par timer.
Varmende og velsmakende skreirett med fyldig smørsaus.
Klassisk lutefisk med mandelpotetet, ertekrem, sennep og sprøstekt bacon.
Røkt lutefisk, en forfriskende delikat forrett eller tapasrett av dampet og røkt lutefisk i hjertesalat med en syrlig fennikel -og eplesalat, gravet sitron og gremulata.
Lutefisk i lefse er enkelt og godt som restemat fra lutefiskmiddagen.
Lutefisk er utvannet tørrfisk, som behandles med lut av aske eller kaustisk soda, som så vannes ut igjen. Slik lager du din egen lutefisk på 10-12 dager. Beregn ca. 500-750g lutefisk pr. person
Sild med en smak av jul.
Sprø pizza toppet med eksklusiv Kalix løyrom. Fredagspizza på en ny måte eller som en enkel og annerledes forrett.
En nydelig forrett av kamskjell der kaldt møter varmt.
En herlig aromatisk skalldyrsuppe kokt på en base av skalldyrrester, med pannestekt sjøkreps, eple og sellerirot.
Det er viktig å la makrellen bli temperert før du begynner å grille den. Pensle både makrellen og risten med olje før du legger den på grillen.
Deilig eggesalat med sild i fokus til påskehøytiden.
Pensle fisken med olje, salt og pepper. Stek på forvarmet grill.
Blåfjellrøye fra Lierne i Trøndelag har en søtlig og rund smak og fast fiskekjøtt. Her sprøstekt og med en fyldig smørsaus med kaviar.
Marinert matjessild er enkelt og smakfullt, og passer utmerket på grillen.
Herlig pannestekt kveite med ovnsbakt persillerot og smørsaus med rogn og kaviar