Til toppen

Sprøstekt Blåfjellrøye med gulrot og kaviarsaus


Ingredienser

4 porsjoner

  • 800g hel røye
  • 4 stk bakt gulrot
  • 1 hjertesalat
  • 4 dl smørsaus
  • 1 potte dill

 

Bakt gulrot

  • 1kg gulrot
  • 1 dl solsikkeolje
  • 2 ts salt

 

Smørsaus

  • 5dl hvitvin
  • 250g meierismør
  • 1 ts salt
  • 100g avruga kaviar
  • 100g sikrogn
  • 1 potte gressløk

 

Fremgangsmåte

  • Del hjertesalat i 4 og grill det på høy varm enten i stekepanne eller på grill. Fileter røya og del hver filet i to.
  • Varm en panne på medium høy varme med 2ss solsikkeolje og legg fisken med skinnet ned i pannen. Stek fisken nesten ferdig og tilsett 1ss smør og stek videre. Snu fisken kjapt i panna og legg den så på tallerken med gulrot og hjertesalat. 

Ha over en god skje med smørsaus med dill.

 

Bakt gulrot

  • Kutt av bunnen og toppen på gulrota og vend inn med olje og salt. Bak i ovnen på 220 grader i 30min.

Smørsaus

  • Kok hvitvin og reduser til halve mengden. Kutt smør i terninger og kjør dem inn i hvitvinen med stavmikser, smak til med salt. Vend inn kaviar, rogn og gressløk.

 

Oppskrift av regionleder og kokk Frederic Klev