Skip to main content
Til toppen

Skalldyr om høsten

I Norge spiser vi skalldyr hele året, men det er på høsten før gytingen starter at skalldyr er på sitt beste. Da har skalldyrene brukt sommeren på å spise seg opp og det er blitt kaldere i vannet. Dette gjør skalldyrkjøttet fast og smakfullt.

Reker og norsk hummer

Ferske reker er på sitt beste kvalitet-og smaksmessig om høsten og vinteren. Livet i det kalde, klare, dype og stille arktiske havdypet gir de norske rekene den karakteristiske søte og salte smaken. Mindre etterspørsel på høsten og vinteren gjør at de ferske rekene er spesielt prisgunstige på denne årstiden. Altså høyere kvalitet til lavere pris.

Hummer skaper feststemning og blir omtalt som havets kardinal. Hummer har delikat hvitt kjøtt, med en nydelig mineralsk smak. Norsk hummer lever i kalde farvann og vokser sent, dette gir oss den beste smaken. Skallet kan kokes til smakfull kraft.

Vi har skalldyr av beste kvalitet som norsk levende hummer, ferske reker, levende sjøkreps, kokt taskekrabbe, krabbeklør og fylte skjell, rå eller kokt kongekrabbe, levende kamskjell, levende blåskjell og flere typer østers.

Mørke høstkvelder er perfekte til å invitere familie og venner på et uforglemmelig skalldyrmåltid!

Lenker
Min side