Matjesild «cheesecake» på sprø brioche

Foto: Edward Dreng Karlsen
Ingredienser
4 porsjoner
- 100g kremost naturell
- 50g crème fraîche
- 1 plate gelatin
- 1 ts revt pepperrot
- Revet zest av 1/2 sitron
- 1 ss gressøl, finhakket
- 2 skiver briochebrød,
stekt sprø i smør og del i to - 100g matjesild, i tynne skiver
- litt ekstra pepperrot på toppen
Fremgangsmåte
1. Rør sammen kremost, crème fraîche, pepperrot, sitronzest og gressløk. Smak til med salt og pepper. Ha en plate gelatin
og sett i kjøleskap til den setter seg.
2. Legg osteblandingen på de smørstekte briochebitene.
3. Legg på tynne skver matjesild.
4. Topp med revet fersk pepperrot og nykvernet pepper.
Oppskrift av Haavard Onsøyen i samarbeid med Godfisk