Skip to main content
Til toppen

Blåskjellsalat

En smakfull og mettende salat med blåskjell, potet og grønnsaker.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 1kg blåskjell
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 stk sjalottløk
  • 1ss olje
  • 0,5dl hvitvin
  • 0,5dl vann
  • 8 stk småpotet
  • 2 ss olivenolje
  • 0,25 ts flaksalt
  • 175g slat, småblandet
  • 8 stk reddik
  • 2 stk gulrot
  • 0,5 stk agurk
  • brød

 

Fremgangsmåte

 

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.

  • Kast skjell som ikke lukker seg.

  • Finhakk hvitløk og sjalottløk, og surr blank i olje.

  • Tilsett blåskjell, hvitvin og vann, legg på lokk og la alt dampe i 3-4 minutter.

  • Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp.

  • Damp videre i 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg.

  • Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.

  • Rens blåskjellene, men spar gjerne noen med skjell til pynt.

  • Kok potet, avkjøl og skjær i ca. 2 cm tykke skiver.

  • Vend potetskivene i olivenolje og flaksalt.

  • Vask salaten.

  • Skjær reddik, gulrot og agurk i skiver, og bland sammen med blåskjell, potet og salat.

        Server salat med brød.

Oppskrift og bilde fra godfisk.no

Lenker
Min side