Blåskjellsalat

En smakfull og mettende salat med blåskjell, potet og grønnsaker.
Ingredienser
4 porsjoner
- 1kg blåskjell
- 1 fedd hvitløk
- 1 stk sjalottløk
- 1ss olje
- 0,5dl hvitvin
- 0,5dl vann
- 8 stk småpotet
- 2 ss olivenolje
- 0,25 ts flaksalt
- 175g slat, småblandet
- 8 stk reddik
- 2 stk gulrot
- 0,5 stk agurk
- brød
Fremgangsmåte
-
Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.
-
Kast skjell som ikke lukker seg.
-
Finhakk hvitløk og sjalottløk, og surr blank i olje.
-
Tilsett blåskjell, hvitvin og vann, legg på lokk og la alt dampe i 3-4 minutter.
-
Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp.
-
Damp videre i 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg.
-
Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.
-
Rens blåskjellene, men spar gjerne noen med skjell til pynt.
-
Kok potet, avkjøl og skjær i ca. 2 cm tykke skiver.
-
Vend potetskivene i olivenolje og flaksalt.
-
Vask salaten.
-
Skjær reddik, gulrot og agurk i skiver, og bland sammen med blåskjell, potet og salat.
Server salat med brød.
Oppskrift og bilde fra godfisk.no