Img 20201126 150827

Klassisk lutefisk med mandelpoet, bacon, ertekrem og sennepssaus

Klassisk lutefisk servert med dampet mandelpotet som vendes i smør og friske urter. Ertekrem er laget av fryste erter så den beholde den fine grønne fargen og mye smak. Sprøstekt bacon til topping og en luftig sennepssaus.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 600g
    lutefisk
  • 250g
    erter frosne
  • 1 fedd
    hvitløk
  • 100g
    smør
  • 12 stk
    mandelpotet
  • 40g
    persille fersk
  • 200g
    bacon
  • 3ss
    hvetemel
  • 0,5dl
    melk
  • 2ss
    sennep grov
  • 1ss
    Dijon fransk

Fremgangsmåte


Lutefisken:

Del fisken ned i fine porsjonsbiter. Salt så lutefisken i 1 time, salt mer enn du tror. Stek lutefisken i ildfast form under folie på 200g grader i ca. 30 minutter avhengig størrelsen på lutefisken.

Sennepssausen:

Pisk sammen hvetemel og melk, kok opp den under konstant omrøring slik at det blir klumpefritt. La det småkoke i 3-4 minutter slik at melsmaken forsvinner. Pisk inn 2 ss smør og tilsett grov sennep og Dijon. Smak til med sitron og salt.

Mandelpotet:

Damp mandelpoteten i 30 minutter, hakk persille og vend potetene i smeltet smør med persielle.

Bacon:

Stek bacon sprøtt og tilsett 2 ss smør.

Ertekrem:

Varm opp erter i en panne med 50 g smør, tilsett finkuttet hvitløk. Tilsett så 0,5 dl vann. Alt kjøres med stavmikser til en fin pure og tilsettes litt salt.

Oppskrift/bilder:

Kristoffer Lofnes - kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi og OL-vinner 2020

Domstein Sjømat