
Kveite med hollandaise
Saftig og god kveite med kål, babygulrøtter og asparges er noe av det beste som finnes. Server den til dine gjester med hollandaisesaus og persillepoteter.
Ingredienser
4 porsjoner
-
720 g
-
50 gsalt
-
50 gsmør
-
8 stkasparges
-
12 stkknaskegulrøtter
-
1 stkspisskål
-
pepper
Hollandaise
-
4 stkeggeplomme
-
1 dleplecideredikk
-
2 ssvann
-
300 gsmør
-
pepper
-
sitron
Tilbehør
-
600 gnypotet
-
50 gpersille frisk
-
2 sssmør usaltet
-
salt
Fremgangsmåte
Framgangsmåte
- Lag saltlake ved å røre 50 g salt ut i 1/2 liter vann.
- Legg kveitestykkene i saltlaken i ca. 20 minutter. Tørk dem deretter på kjøkkenpapir, og ha på nykvernet pepper.
- Kok opp vann og legg i fiskestykkene, sett ned varmen etter noen minutter. Det er veldig viktig at vannet ikke koker, for å unngå at fisken blir tørr.
- La fisken trekke i ca. 8-12 minutter avhengig av tykkelse på stykkene.
- Ha litt vann og smøret i bunnen av en kjele og kok opp. Del asparges i to og ha asparges og gulrøtter i kjelen. Damp i noen minutter.
- Kutt kål i fine strimler. Legg kål oppå de andre grønnsakene og sett på lokk. Damp til grønnsakene er møre. De bør ha litt spenst igjen, da er de best.
Hollandaise
- Pisk sammen eggeplommer.
- Ha eplecidereddik og pepper i en kjele og kok til nesten alt er fordampet. Tilsett vann.
- Bland reduksjonen i eggeplommene. Pisk over varmt dampende vann i ca. 4-8 minutter, til eggeplommene tykner og har fått et volum 2-4 ganger sin opprinnelige størrelse.
- Tilsett smeltet klaret smør litt etter litt. Hvis sausen blir for tykk, skiller den seg. Tilsett da litt lunket vann.
- Smak til med sitron, salt og pepper.
Tilbehør
- Kok potet ferdig i saltet vann. Finhakk persillen. Vend de ferdige potetene i smør og persille.
Tips:Bruk tykke fileter som kan skjæres i like biter. Tykkelsen er viktig for å holde på saftigheten når de posjeres.