Til toppen

Klassisk lutefisk med grønne linser og sennepssaus


Tradisjonell lutefisk med annerledes tilbehør. Dersom du vil ha fast lutefisk drysser du salt over og lar lutefisken stå kjølig et par timer. Hell av vannet som trekkes ut og skyll deretter lutefisken i kaldt vann.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 2kg lutefisk

  • 3ss salt

Linser

  • 2dl linser grønne

  • 0,5stk sjalottløk

  • 2dl vann

  • 75g bacon

  • salt og pepper

Sennepssaus

  • 2,5dl fløte

  • 2,5dl melk

  • 30g smør, smeltet

  • 2ss hvetemel

  • salt

  • 2ss dijonsennep

  • 2ss sterk og søt sennep

  • 1ss worcestershiresaus

  • 1 sitron

  • 50g smør

  • salt og hvit pepper

Server med mandelpotet

 

Fremgangsmåte

Lutefisk

  • Del fisken ned i fine porsjonsbiter. Salt så lutefisken i 1 time, salt mer enn du tror. Stek lutefisken i ildfast form under folie på 200g grader i ca. 30 minutter avhengig størrelsen på lutefisken.

Linser

  • Kok linser møre med hakket sjalottløk i ca. 20-25 minutter og sil av overflødig vann. Skjær bacon i terninger og sprøstek det. Bland baconterninger med linser og løk.

Sennepssaus

  • Varm opp fløte og melk, det skal ikke koke. Bland smeltet smør og hvetemel og litt salt til jevning. Rett før oppkok av fløtemelken blander du inn jevningen. La det koke noen minutter mens du rører kraftig med en visp. Sil sausen over i en annen kasserolle. Tilsett sennep, sterk og søt og dijon, worcestersaus, og saften av 1 sitron. Rør inn smør for å gjøre sausen ekstra glatt og velsmakende. Smak til med salt og pepper. Server lutefisken med linser, sennepssaus og kokte mandelpoteter.

Mandelpotet

  • Damp mandelpoteten i 30 minutter, hakk persille og vend potetene i smeltet smør med persille.

 

 

Oppskrift og bilde: godfisk.no