1 Full Lutefisk Med Gronne Linser Og Sennepssaus Alf Borjesson

Lutefisk med grønne linser og sennepssaus

Tradisjonell lutefisk med annerledes tilbehør.

Dersom du vil ha fast lutefisk drysser du salt over og lar lutefisken stå kjølig et par timer. Hell av vannet som trekkes ut og skyll deretter lutefisken i kaldt vann.

Ingredienser

4 porsjoner

Linser

  • 2dl
    linser grønne
  • 0,5stk
    sjalottløk
  • 2dl
    vann
  • 75g
    bacon
  • salt og pepper

Sennepssaus

  • 1stk
    sjalottløk
  • 1ss
    olivenolje
  • 2ts
    sennep grov
  • 4stk
    aprikos, tørket
  • 2,5dl
    fiskebuljong
  • 0,5dl
    kremfløte
  • corn starch
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 175 °C.
  • Skjær lutefisk i porsjonsstykker og dryss salt på kjøttsiden.
  • La den ligge i romtemperatur i 1 time. Vann vil trekke ut, så ha stykkene i en langpanne med kanter.
  • Hell av vannet og skyll lutefisken i kaldt vann, for å fjerne saltet.
  • Legg lutefisken i en langpanne med skinnsiden ned og dekk med aluminiumsfolie.
  • Sett den i stekeovnen og la den stå til den er ferdig, ca. 40 minutter.

Linser

  • Kok linser møre med hakket sjalottløk i ca. 20-25 minutter og sil av overflødig vann.
  • Skjær bacon i terninger og sprøstek det.
  • Bland baconterninger med linser og løk.

Sennepssaus

  • Surr finhakket sjalottløk i olje i ca. 1-2 minutter.
  • Tilsett sennep og rør om.
  • Skjær aprikos i små terninger og rør inn, hell på fiskebuljong og kremfløte.
  • La sausen koke forsiktig på svak varme i ca. 20 minutter.
  • Smak til med salt og pepper, og jevn eventuelt med maisenna.

Server lutefisken med linser, sennepssaus og kokte mandelpoteter.

Dersom du vil ha fast lutefisk drysser du salt over og lar lutefisken stå kjølig et par timer. Hell av vannet som trekkes ut og skyll deretter lutefisken i kaldt vann.

3iuka