Til toppen

One pot skrei

One Pot Skrei

One pot skrei er en lettvint, rask og deilig middag. Alt i en gryte!

Ingredienser

4 porsjoner

  • 800g Skreifilet

  • 0,5dl Olivenolje

  • 1stk Løk gul

  • 250g Potet

  • 250g Sellerirot

  • 2 fedd Hvitløk

  • 20 stk Cherrytomat

  • ts Flaksalt

  • 1 Eple grønt

  • dl Eplejuice

  • 1 Basilikum bunt

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Krydre fisken med salt og grov nykvernet svart pepper.
  • Skjær løk, potet og sellerirot i ca 1x1 cm biter
  • Varm en gryte med oljen og stek terningene av løk, potet og til de begynner å bli lysebrune og myke, omtrent 7 minutter.
  • Tilsett hakket hvitløk, epleterninger, småtomater delt i to og salt.
  • Hell deretter over eplejuicen og la det koke godt i 5 minutter.
  • Legg fisken på toppen. Sett på lokk og la det småputre i 8-10 minutter, eller til fisken er ferdig. Det vet du når den flaker seg når du trykker lett på fisken
  • Dryss over frisk basilikum og god olivenolje.

Tips: Server gjerne brød og godt smør til.

 

 

 

Oppskrift: Godfisk. Foto: Studio Dreyer+Hensley