
Tradisjonell lutefisk
Lutefisk servert med ertestuing, bacon og gode poteter er norsk tradisjon på sitt beste. Noen vil ha brunost, sirup eller sennep i tillegg, lutefisken har mange venner.
Lutefisk
4 porsjoner
-
2 kg
-
2 sssalt
-
200 gbacon
Ertestuing
-
3 dlerter tørre
-
1 dlmelk
-
1 sshvetemel
-
1 tssalt
-
vann
Tilbehør
-
600 gMandelpotet
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Skjær lutefisk i serveringsstykker og legg dem i en langpanne med skinnsiden ned.
- Dryss salt over lutfisken og dekk til med lokk eller aluminiumfolie.
- Stek lutefisken i stekeovnen i ca. 30 minutter. Mindre mengde lutefisk tar kortere tid.
- Skjær bacon i terninger og stek det på svak varme så fettet får smelte og baconet bli sprøtt.
Ertestuing
- La erter ligge i vann over natten.
- Kok dem i vann til de er møre.
- Lag jevning av melk og hvetemel. Rør jevningen inn med ertene og la dette koke i ca. 5-6 minutter.
- Smak til med salt.
Server lutefisken med bacon, ertestuing og mandelpoteter.