Tradisjonell-lutefisk large

Tradisjonell lutefisk

Lutefisk servert med ertestuing, bacon og gode poteter er norsk tradisjon på sitt beste. Noen vil ha brunost, sirup eller sennep i tillegg, lutefisken har mange venner.

Lutefisk

4 porsjoner

Ertestuing

  • 3 dl
    erter tørre
  • 1 dl
    melk
  • 1 ss
    hvetemel
  • 1 ts
    salt
  • vann

Tilbehør

  • 600 g
    Mandelpotet

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 grader.
  • Skjær lutefisk i serveringsstykker og legg dem i en langpanne med skinnsiden ned.
  • Dryss salt over lutfisken og dekk til med lokk eller aluminiumfolie.
  • Stek lutefisken i stekeovnen i ca. 30 minutter. Mindre mengde lutefisk tar kortere tid.
  • Skjær bacon i terninger og stek det på svak varme så fettet får smelte og baconet bli sprøtt.

Ertestuing

  • La erter ligge i vann over natten.
  • Kok dem i vann til de er møre.
  • Lag jevning av melk og hvetemel. Rør jevningen inn med ertene og la dette koke i ca. 5-6 minutter.
  • Smak til med salt.

Server lutefisken med bacon, ertestuing og mandelpoteter.