Skalldyr Godfisk foto Synove Dreyer
Foto: Synøve Dreyer/Godfisk

Sommerens beste sjømat

Hel fersk fisk og skalldyr på grillen er smakfull sommermat og enkelt når du skal grille til mange.

Helgrillet fisk

Hel fersk fisk på grillen er deilig sommermat og enkelt når du skal grille til mange. Alle typer fisk kan grilles hel, men husk at fisk skal ha lavere kjernetemperatur enn kjøtt og kylling. Kjernetemperaturen skal ligge på 45 grader for rød fisk og kveite og maks 55 grader på hvit fisk.

Se oppskrift på helgrillet piggvar, helgrillet makrell

Sommer er tid for skalldyrfest

Skalldyr er en sommerfavoritt og enkelt å lykkes med til hverdag og fest. Fyll bordet med havets delikatesser; reker, hummer, kamskjell, krabbe og kongekrabbe.


Skalldyr på grillen

De fleste skalldyr og skjell kan grilles som f.eks sjøkreps, hummer, kongekrabbe eller kamskjell, blåskjell og andre skjell i folie.

Bærekraftig fisk på menyen

Sett bærekraftig fisk på menyen med MSC-sertifiserte produkter. MSC-sertifiserte produkter er villfanget sjømat fra et bærekraftig fiskeri. Se etter MSC-merket.

MSC-merket.jpg?mtime=20180502140935#asset:1441:pageImage75