Dampet skrei med rødbeter og blåskjell
Varmende og velsmakende skreirett med fyldig smørsaus.
Smørsausen er en fin basesaus som kan tilsettes ulike
ingredienser som f.eks rogn, urter osv. for forskjellige uttryk
og kan brukes til mange retter.
Ingredienser
4 porsjoner
-
600g skreifilet
-
1 nett blåskjell
-
1 potte dill
-
4dl hvitvin
-
200g smør
-
500g rødbeter
-
1l vann
-
30g salt
Smørsaus
- 5dl hvitvin
- 250g meierismør
- 1 ts salt
- 100g avruga kaviar
- 100g sikrogn
- 1 potte gressløk
Fremgangsmåte
- Bak rødbeter i ovnen på 180 grader i ca. en time. Ta av skallet på rødbetene og kutt i fine porsjonsbiter
- Damp blåskjellene i hvitvinen til de åpner seg, sil vinen og rens blåskjellene. Reduser hvitvin litt før du stavmikser inn kaldt smør, ha i blåskjellmusklene.
- Ha fiskebitene i en dyp form og hell over vannet, la det dampe i ca 15 minuttter eller til fisken begynner å flake seg.
Legg fisken på tallerken med bakte rødbeter. Ha godt med saus og topp med dill.
Smørsaus
- Kok hvitvin og reduser til halve mengden. Kutt smør i terninger og kjør dem inn i hvitvinen med stavmikser, smak til med salt. Vend inn kaviar, rogn og gressløk
Oppskrift av kokk og regionleder i Domstein Sjømat Trondheim Frederic Klev