Til toppen

Oppskrifter

Dampet skrei med rødbeter og blåskjell

Varmende og velsmakende skreirett med fyldig smørsaus. 

One Pot Skrei

One pot skrei er en lettvint, rask og deilig middag. Alt i en gryte!

Hvitvinsdampet Torsk med Safransaus

Hvitvin, safran og sitrus gir denne sausen en spennende smak. Server torsken i sausen med poteter, sukkererter eller andre gode grønnsaker.

Kveite med Hollandaise

Saftig og god kveite med kål, babygulrøtter og asparges er noe av det beste som finnes.

Pannestekt lange med hollandaise og rødbeter

Høsten er tid for sesongens ferske råvarer som lange med rødbeter.

Pasta med hummer

Kremet pasta med masse parmesan og toppet med skiver av hummerhale og saus laget på hummerkraft.

Pannestekt hummer med avokado, erter og estragon

Få, om noen, salater har vel en mer eksklusiv smak og status enn en hummersalat som denne.

Klassisk lutefisk

med mandelpotet, bacon, ertekrem og sennepssaus

Lutefisk med grønne linser og sennepssaus

Tradisjonell lutefisk med annerledes tilbehør. Dersom du vil ha fast lutefisk drysser du salt over og lar lutefisken stå kjølig et par timer.

Tradisjonell lutefisk

Klassisk lutefisk med mandelpotetet, ertekrem, sennep og sprøstekt bacon.

Lettrøkt lutefisk

Røkt lutefisk, en forfriskende delikat forrett eller tapasrett av dampet og røkt lutefisk i hjertesalat med en syrlig fennikel -og eplesalat, gravet s ...

Lutefisk i lefse

Lutefisk i lefse er enkelt og godt som restemat fra lutefiskmiddagen.

Lag din egen lutefisk!

Lutefisk er utvannet tørrfisk, som behandles med lut av aske eller kaustisk soda, som så vannes ut igjen. Slik lager du din egen lutefisk på 10-12 dag ...

Julegløggsild

Sild med en smak av jul.

Piggvar med fennikel

Piggvar servert på en salat av fennikel med en fyldig Hollandaise

Pizza med løyrom

Sprø pizza toppet med eksklusiv Kalix løyrom. Fredagspizza på en ny måte eller som en enkel og annerledes forrett.

Kamskjell med hvit asparges og grillet fløte

En nydelig forrett av kamskjell der kaldt møter varmt.

Skalldyrsuppe med glasert sjøkreps

En herlig aromatisk skalldyrsuppe kokt på en base av skalldyrrester, med pannestekt sjøkreps, eple og sellerirot.

Helgrillet makrell

Det er viktig å la makrellen bli temperert før du begynner å grille den. Pensle både makrellen og risten med olje før du legger den på grillen.

Sild med eggesalat

Deilig eggesalat med sild i fokus til påskehøytiden.

Helgrillet røye

Pensle fisken med olje, salt og pepper. Stek på forvarmet grill.

Sprøstekt røye fra Blåfjell med gulrot og kaviarsaus

Blåfjellrøye fra Lierne i Trøndelag har en søtlig og rund smak og fast fiskekjøtt. Her sprøstekt og med en fyldig smørsaus med kaviar.