Hvitvinsdampet torsk med safransaus
Hvitvin, safran og sitrus gir denne sausen en spennende smak. Server torsken i sausen med poteter, sukkererter eller andre gode grønnsaker.
Ingredienser
4 porsjoner
-
800g torskefilet
-
2 ts salt
-
1 dl vann
-
1 dl hvitvin
-
0,5 stk sitron
-
2 dl kremfløte
-
0,5 g safran
-
salt
-
serveres med potet og sukkererter
Fremgangsmåte
- Skjær fisken i porsjonsstykker og dryss over salt. La dem ligge i ca. 20 min.
- Skyll fisken i jaldt vann og tørk den.
- Kok opp vann, hvitvin og saft fra sitronen, legg i fiskestykkene.
- La fisken trekke i 7 min.
- Ta opp fisken, legg det på et fat og dekk med aluminiumsfolie.
- Hold fisken varm i stekeovnen på 70 grader.
- Sil kokekraften, tilsett fløte og kok sausen inn til den tykner, 5-7 min.
- Rør inn safran og smak om det trengs mer salt.
- Server fisken i sausen med poteter, sukkererter eller andre grønnsaker.