Skip to main content
Til toppen

Håndrenset krabbe med bakt selleri

I denne lune retten kan man med fordel bruke hvitt håndrenset krabbekjøtt. Herlig kombinasjon med den søtlige smaken av bakt sellerirot.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 500g krabbekjøtt
  • 1kg sellerirot
  • 125g meierismør
  • 2 sitroner
  • 1 bunt vårløk
  • 1 potte persille
  • 1-2 ss solsikkeolje
  • 1ts salt

 

 

Fremgangsmåte

 

  • Ta av skallet på selleriroten, del den i to og legg i en ildsfast form med solsikkeolje og en klype salt.
    Bakes i ovnen på 220 grader i ca 45min. 
  • Smelt smøret i en kjele og stek det til det er godt brunet, dette skal bli sausen.
  • Kutt vårløk og persille fint
  • Ta av skallet på sitronen og kutt ut filetene. Kutt disse i mindre biter og vend inn med krabbekjøttet. Smak dette opp med litt salt og pepper etter ønske.
  • Kutt opp ferdig bakt selleri serveringsbiter og legg på tallerken. Ha på krabbe og friske urter, avslutt med 2ss brunet smør.
Lenker
Min side