Skip to main content
Til toppen

Pannestekt skrei, selleri og eplesmørsaus

Server fersk skrei med karamellisering, sellrikrem og smørsaus.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 600g skreifilet
  • 8 ss sellerikrem
  • 500g bakt selleri
  • 4 dl eplesmørsaus
  • 1 pk karse
  • 2 ss smør
  • 1 ss olje
  • 1 ts salt

Sellerikrem

  • 1kg sellerirot
  • 3 dl vann
  • 2 sitroner
  • 200g meierismør
  • 2 ts salt

Smørsaus

  • 5dl hvitvin
  • 250g meierismør
  • 1 ts salt
  • 100g avruga kaviar
  • 100g sikrogn
  • 1 potte gressløk

 

Fremgangsmåte

  • Del skrei i fire like deler. Stek i pannen med olje og salt. Ha i smør når fisken har fått en fin karamellisering og øs den i 1 minutt. Vend så fisken og fortsett øsingen til den begynner å flake seg lett.
  • Legg sellerikrem og bakt selleri på tallerken og ha på fisken. Avslutt med smørsaus og karse.

Smørsaus

  • Kok hvitvin og reduser til halve mengden. Kutt smør i terninger og kjør dem inn i hvitvinen med stavmikser, smak til med salt. Vend inn kaviar, rogn og gressløk

Oppskrift av kokk og regionleder Domstein Sjømat Trondheim Frederic Klev

Lenker
Min side