Pannestekt skrei, selleri og eplesmørsaus
Server fersk skrei med karamellisering, sellrikrem og smørsaus.
Ingredienser
4 porsjoner
- 600g skreifilet
- 8 ss sellerikrem
- 500g bakt selleri
- 4 dl eplesmørsaus
- 1 pk karse
- 2 ss smør
- 1 ss olje
- 1 ts salt
Sellerikrem
- 1kg sellerirot
- 3 dl vann
- 2 sitroner
- 200g meierismør
- 2 ts salt
Smørsaus
- 5dl hvitvin
- 250g meierismør
- 1 ts salt
- 100g avruga kaviar
- 100g sikrogn
- 1 potte gressløk
Fremgangsmåte
- Del skrei i fire like deler. Stek i pannen med olje og salt. Ha i smør når fisken har fått en fin karamellisering og øs den i 1 minutt. Vend så fisken og fortsett øsingen til den begynner å flake seg lett.
- Legg sellerikrem og bakt selleri på tallerken og ha på fisken. Avslutt med smørsaus og karse.
Smørsaus
- Kok hvitvin og reduser til halve mengden. Kutt smør i terninger og kjør dem inn i hvitvinen med stavmikser, smak til med salt. Vend inn kaviar, rogn og gressløk
Oppskrift av kokk og regionleder Domstein Sjømat Trondheim Frederic Klev