Pannestekt torsk med bakt persillerot
Ingredienser
4 porsjoner
- 4-500g torskeloin
- 1 ss solsikkeolje
- 2 ss meierismør
- 2 ts salt
Bakt persillerot
- 2 store persillerøtter
- 1 ts salt
- 1ss solsikkeolje
Persillerotkrem
- 1 stor eller 3 små persillerøtter
- 1 sitron
- 1/2 ts salt
- 1 dl vann
- 100g merierismør
Fremgangsmåte
- Del torsken i 4 biter og strø saltet over fettsiden
- Varm en stekepanne på medium varme og ha i nøytral olje
- Legg torsken med fettsiden ned i panna og stek til den er gyllenbrun, ha i smør og øs fisken til den begynner å flake litt.
- Snu fisken og trekk pannen av varmen, la fisken hvile i pannen i 1 minutt før du legger den på tallerken.
Bakt persillerot
- Skrell persillerøttene og legg skallet i iskaldt vann
- Del røttene i to på langs og ha dem over i en ildfast form
- Mariner godt med olje og slat og vak i ovenen på 200 grader i ca. 20 min eller til de er møre og gylne
Persillerotkrem
- Skrell og del opp persilleroten i biter
- Ta vare på skallet og ha i isvann
- Ha bitene i en passende kjele og ha i smør, vann, sitronjuice og salt
- Kok til det er supermørt og kjør til en glatt pruè i mikser
Persillerot chips
- Ta skallet fra tidligere og hell av vannet. Tørk skallet godt på papir.
- Varm opp oljen i en passende kjele(det bør være 6cm med olje) til 180/200 grader eller til det skummer godt rundt skaftet op en tresleiv.
- Ha i litt og litt skall og stek til det er godt og gyllent.
- Ha det så over på papir og dryss over litt salt.
- Gjenta til alt skallet er blitt chips
- Evt. kan en bruke en airfryer til dette
- Anrett og server gjerne med litt nykuttet persille
Oppskrift kokk og regionleder Frederic Klev - Domstein Sjømat Kristiansand
Foto: Jarle Hvidsten