Skip to main content
Til toppen

Teknikker

 

Les mer
Filetering av hvitfisk
Filetering av hvitfisk

Ved fangst av torsk, lyr, sei og annen hvitfisk, er det viktig at fisken bløgges med en gang. Da blir kjøttet hvitere og finere, og den spares dessuten for unødige lidelser. Noen hvitfisker som f. eks. steinbit, lange og brosme kan med fordel ligge ferdig sløyet og kjølig natten over før filetering. Da er skinnet lettere å få av. Metoden kan også brukes på annen hvitfisk enn lyr som er vist nedenfor.

Les mer
Åpning av kamskjell
Åpning av kamskjell

Kamskjellets flotte muskel kan anvendes i mange retter. Her viser vi deg hvordan du åpner og renser et kamskjell.

Les mer
Åpning av østers
Åpning av østers

Når du serverer østers helt naturell kommer den særegne smaken best til sin rett. Å åpne østersen kan i noen tilfeller være en utfordring. Bruk østerskniv. Her viser vi deg hvordan:

Les mer
Rense krabbe
Rense krabbe

Slik renser du krabbe.

Les mer
Tilberede hvitfisk(lange)
Tilberede hvitfisk(lange)

Slik tilbereder du hvitfisk

Lenker
Min side