Skip to main content
Til toppen

Oppskrifter

Les mer
Dampet skrei med rødbeter og blåskjell
Dampet skrei med rødbeter og blåskjell

Varmende og velsmakende skreirett med fyldig smørsaus. 

Les mer
One Pot Skrei
One Pot Skrei

One pot skrei er en lettvint, rask og deilig middag. Alt i en gryte!

Les mer
Hvitvinsdampet Torsk med Safransaus
Hvitvinsdampet Torsk med Safransaus

Hvitvin, safran og sitrus gir denne sausen en spennende smak. Server torsken i sausen med poteter, sukkererter eller andre gode grønnsaker.

Les mer
Kveite med Hollandaise
Kveite med Hollandaise

Saftig og god kveite med kål, babygulrøtter og asparges er noe av det beste som finnes.

Les mer
Pannestekt lange med hollandaise og rødbeter
Pannestekt lange med hollandaise og rødbeter

Høsten er tid for sesongens ferske råvarer som lange med rødbeter.

Les mer
Pasta med hummer
Pasta med hummer

Kremet pasta med masse parmesan og toppet med skiver av hummerhale og saus laget på hummerkraft.

Les mer
Pannestekt hummer med avokado, erter og estragon
Pannestekt hummer med avokado, erter og estragon

Få, om noen, salater har vel en mer eksklusiv smak og status enn en hummersalat som denne.

Les mer
Klassisk lutefisk
Klassisk lutefisk

med mandelpotet, bacon, ertekrem og sennepssaus

Les mer
Lutefisk med grønne linser og sennepssaus
Lutefisk med grønne linser og sennepssaus

Tradisjonell lutefisk med annerledes tilbehør. Dersom du vil ha fast lutefisk drysser du salt over og lar lutefisken stå kjølig et par timer.

Les mer
Tradisjonell lutefisk
Tradisjonell lutefisk

Klassisk lutefisk med mandelpotetet, ertekrem, sennep og sprøstekt bacon.

Les mer
Lettrøkt lutefisk
Lettrøkt lutefisk

Røkt lutefisk, en forfriskende delikat forrett eller tapasrett av dampet og røkt lutefisk i hjertesalat med en syrlig fennikel -og eplesalat, gravet sitron og gremulata.

Les mer
Lutefisk i lefse
Lutefisk i lefse

Lutefisk i lefse er enkelt og godt som restemat fra lutefiskmiddagen.

Les mer
Lag din egen lutefisk!
Lag din egen lutefisk!

Lutefisk er utvannet tørrfisk, som behandles med lut av aske eller kaustisk soda, som så vannes ut igjen. Slik lager du din egen lutefisk på 10-12 dager. Beregn ca. 500-750g lutefisk pr. person

Les mer
Julegløggsild
Julegløggsild

Sild med en smak av jul.

Les mer
Piggvar med fennikel
Piggvar med fennikel

Piggvar servert på en salat av fennikel med en fyldig Hollandaise

Les mer
Pizza med løyrom
Pizza med løyrom

Sprø pizza toppet med eksklusiv Kalix løyrom. Fredagspizza på en ny måte eller som en enkel og annerledes forrett.

Les mer
Kamskjell med hvit asparges og grillet fløte
Kamskjell med hvit asparges og grillet fløte

En nydelig forrett av kamskjell der kaldt møter varmt.

Les mer
Skalldyrsuppe med glasert sjøkreps
Skalldyrsuppe med glasert sjøkreps

En herlig aromatisk skalldyrsuppe kokt på en base av skalldyrrester, med pannestekt sjøkreps, eple og sellerirot.

Les mer
Helgrillet makrell
Helgrillet makrell

Det er viktig å la makrellen bli temperert før du begynner å grille den. Pensle både makrellen og risten med olje før du legger den på grillen.

Les mer
Sild med eggesalat
Sild med eggesalat

Deilig eggesalat med sild i fokus til påskehøytiden.

Les mer
Helgrillet røye
Helgrillet røye

Pensle fisken med olje, salt og pepper. Stek på forvarmet grill.

Les mer
Sprøstekt røye fra Blåfjell med gulrot og kaviarsaus
Sprøstekt røye fra Blåfjell med gulrot og kaviarsaus

Blåfjellrøye fra Lierne i Trøndelag har en søtlig og rund smak og fast fiskekjøtt. Her sprøstekt og med en fyldig smørsaus med kaviar.

Lenker
Min side